Promensil 40mg Vöröshere izoflavonoid tabletta

A Promensil javasolt a változókor ideje alatt folyamatosan alkalmazni, mert így nyújt optimális támogatást hatóanyagai révén. Sok használó számolt be arról, hogy jelentős javulást tapasztal a menopauza tüneteiben, mióta elkezdte használni a Promensilt.termek1

A Promensil étrend-kiegészítő tökéletes választás azoknak a nőknek, akik alternatív megoldást keresnek a menopauza kellemetlen tüneteire. A vöröshere izoflavonjai által ez a készítmény támogatja a nők egészségi állapotának és kellemes közérzetének megőrzését a menopauza alatt és utána is.

A Promensil egyedülálló készítmény, mely kiegyensúlyozott forrása az izoflavonoknak, melyek a női egészség szempontjából elengedhetetlenek. A vöröshere izoflavonjai a természetben előforduló növényi ösztrogének, melyek kémiailag nem szintetizáltak.

A Promensil a legalaposabban tanulmányozott menopauza étrend-kiegészítő, hiszen már több mint 15 éve kutatják a vöröshere menopauza alatti hatásait. A tanulmányok kimutatták hogy a Promensil képes fenntartani a jó általános egészségi állapotot a menopauza alatt, így segít:

  • hozzájárulni a könnyebben elviselhető változókorhoz;
  • megőrizni a csontok egészségét;
  • fenntartani az egészséges szív-és érrendszert, az erek rugalmasságát, és hozzájárul a normál lipid profilhoz.

A Promensil vöröshere izoflavonjainak előnyei

A vörös lóhere egy hüvelyes növény, mely gyakran látható a mezőkön. A hüvelyesek közé tartozik még a csicseriborsó, a lencse és a szójabab is. A vöröshere a leggazdagabb forrása a természetes izoflavonoknak, ráadásul tartalmazza a 4 legfontosabb izoflavont is: a genisteint, a daidzeint, a formononetint és a biochanint (szemben a szójával, ami ezekből csak kettőt tartalmaz).

A Promensil izoflavon kivonatai azokból a betakarított vörös herékből származnak, amelyek még nem kezdtek el virágozni. A szabványosítási folyamat biztosítja, hogy minden egyes Promensil tabletta 40 mg tiszta izoflavont tartalmaz, – ezt a napi mennyiséget fogyasztják Ázsiában és Japánban, ahol a hüvelyes étrend általánosnak tekinthető.

A Promensil nem tartalmaz hozzáadott cukrot, élesztőt, tejszármazékot, búza- és kukoricakeményítőt, glutént vagy mesterséges aromákat.

Hogyan hat a Promensil?

Az Promensilben lévő izoflavonok olyan fitoösztrogének (növényi ösztrogének), melyek kémiai szerkezete rendkívül hasonlít a természetes emberi ösztrogénhez. A vöröshere izoflavonjai hasonlóan működnek mint a szervezet ösztrogénjei, és ha megfelelő mennyiségben fogyasztjuk őket, akkor képesek ugyanazokat a jótékony hatásokat létrehozni.

Azonban az izoflavonok gyengébbek, mint a szervezet ösztrogénjei, de így is hatékonyan csökkentik a menopauza tüneteit, és fenntartják a szív és a csontok egészségét.

Izoflavonokat elsősorban hüvelyesekben találhatunk, mint például a lencsében, a csicseriborsóban, a vörös lóherében, a lóbabban és a szójában. Ezekben a növényekben több mint 1000 féle izoflavont azonosítottak. Ezek közül 4 izoflavonban mutatták ki, hogy jelentős egyéni és specifikus biológiai aktivitással rendelkeznek. Ezek a következők:1

  • Genistein,
  • Daidzein,
  • Formononetin,
  • Biochanin A.

Azonban nem minden hüvelyes tartalmazza ezt a 4 fontos izoflavont. A vörös lóherében mind a négy megtalálható, míg a szójában csak kettő lelhető fel. Az izoflavon mennyisége is eltér az egyes növényekben. A vörös lóhere 10-20-szor annyi izoflavont tartalmaz, mint amennyi a szójában található.

A mai étkezési szokások jelentősen eltérnek az őseinkétől, – őseinkhez hasonló étrend figyelhető meg az ázsiai, közép-amerikai, és a mediterrán országokban. A keleti kultúra közösségei átlagosan 30-50 mg izoflavont fogyasztanak naponta, miközben becslések szerint a nyugati országokban élő nők csak néhány mg-ot vesznek magukhoz egy nap alatt.

A hagyományos ázsiai étrendben gyakoriak a gazdag izoflavonoid-tartalmú hüvelyes növények. A keleti/ázsiai országokban a hüvelyesek biztosítják a megfelelő fehérjemennyiséget, míg a nyugati országokban a fehérje leginkább a húsból és tejtermékekből van felvéve.

Azoknál a nőknél, akik átlagosan napi 40 mg izoflavont fogyasztanak, kisebb az előfordulási lehetősége a klimaxos tüneteknek, valamint tovább maradnak egészségesek a csontjaik és a szívük. A csontritkulás aránya sokkal alacsonyabb azokban az országokban, ahol izoflavonokat fogyasztanak.

A rendszeres testmozgás javasolt a változókorban lévő nőknek, hogy megerősítsék a csontjaikat és az izomszöveteiket.  A csont egy élő szövet, amely folyamatosan megújul. A fizikai aktivitás a feltétele annak, hogy a csontok megerősödjenek. A testmozgás javítja az egyensúlyt és a koordinációt, így csökken az elesés veszélyének kockázata.

A vörösherében található izoflavonok – ha naponta megfelelő mennyiségben fogyasztjuk – segítenek megőrizni szívünk egészségét. Kutatások azt is kimutatták, hogy ezek az izoflavonok csökkentik az LDL-koleszterin szintjét, és javítják az erek rugalmasságát (ahogy öregszünk, az artériák egyre rugalmatlanabbakká válnak, vagy ahogy közismertebben nevezik: az artériák „megkeményednek”).

Az izoflavonos étrend-kiegészítők azoknak a 45 évnél idősebb nőknek szükségesek, akiknek a hormonszintje lecsökken a változókor folyamatai miatt.

Garantált tisztaság

A vöröshere a világ egyik legrégebbi mezőgazdasági terménye, melyet hagyományosan Európában, Távol-Keleten és újabban Amerikában gyógynövényként alkalmaznak különböző célokra, valamint fehérjeforrásként is használják.

A Promensil tablettához használt vöröshere megművelése és betakarítása, tehát a teljes termelési folyamat nyomon követése biztosított a GAP (Jó Mezőgazdasági Gyakorlat) révén. Az évek során szoros együttműködés és partnerség alakult ki a gyárak és a gazdaságok között.

Minden érkező tételt azonosítanak a gazdaságok, meghatározzák az összetevők teljes tartalmát, valamint kiszűrik a szennyezőanyagokat a jelenlegi szabványnak megfelelően.

A Promensil tablettákat Európában gyártják megfelelő körülmények között, a GAP és a GMP előírásainak betartásával.

Hogyan kell helyesen alkalmazni a Promensilt?

A Promensil 30 darab tablettát tartalmaz, s mindegyik tablettában 40 mg vöröshere izoflavon található.

Adagolás:10

Napi 1 vagy 2 tabletta bevétele ajánlott, főétkezések közben, vagy ahogyan az orvosa tanácsolja. Legalább 8 hetes, folyamatos használata javasolt.

Ahhoz, hogy a Promensil a napközbeni tüneteket enyhítse, a reggeli étkezéskor javasolt a bevétele. Ha a tünetei éjszaka erősebbek, akkor a vacsorával együtt vegye be.

Az antibiotikumok megzavarhatják a bélflóra működését, így csökkenhet a Promensil hatóanyagainak bélben történő felszívódása. A joghurt helyreállíthatja a bélflórát, és így javítja a Promensil felszívódását.

A H2-antagonisták, mint például a Zantac, és a Tazac és a protonpumpa-inhibitorok, például a Somac, Lansone és a Nexium szintén nehezíti a Promensil felszívódását. Ha ön jelenleg orális fogamzásgátló tablettát vagy hormonterápiát alkalmaz, akkor konzultáljon kezelőorvosával mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt fogyasztana.

Bár ez változó, de a nők többsége már 3-8 hét után érzi a tünetek enyhülését. Ez az időtartam természetesen egyénenként eltérő. Ha a 9. hétig nem történik változás, akkor mindenképpen keresse fel háziorvosát.

Fontos, hogy a Promensilt lehetőleg naponta vegyük be, különben nem lesz hatékony. Továbbá legalább 6 hónapig használja, mert hosszútávú alkalmazása is biztonságos. Amikor a látható tünetek enyhülnek – például megszűnnek a hőhullámok -, a csökkenő ösztrogénszint még mindig hatással van a csontsűrűségre, valamint a szív-és érrendszer egészségére. A Promensil javítja az artériák egészségi állapotát, és csökkenti a csontritkulás kialakulásának kockázatát.

Figyelmeztetések:

Ne lépje túl az ajánlott adagot! 

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.

Ha bármilyen egészségügyi probléma miatt orvosi kezelés alatt áll, akkor a Promensil alkalmazása előtt kérje ki kezelőorvosa véleményét.

Ne használja terhesség vagy szoptatás alatt.

Tartsa olyan helyen, ahol a gyerekek nem érhetik el.

Legfeljebb 25 °C-on, száraz, közvetlen napfénytől védett helyen tartandó.