Barátcserje kúra menopauza előtt és után » A rossz tünetekre Barátcserje

A Barátcserje, vagy más néven a vitex agnus castus a női nem valóban jó barátja,Vitex Agnus Castus ugyanis klinikai vizsgálatok tanulsága szerint a különböző ösztrogén-receptorokhoz történő kapcsolódása által képes helyreállítani a szervezet ösztrogén-progeszteron szintjének egyensúlyát. 

Manapság már tudományosan is igazolt tény, hogy a Barátcserje olyan biológiailag aktív hatóanyagokat tartalmaz, melyek kémiai szerkezete megegyezik a női szervezetben termelődő hormonokéval. Ezáltal képes kiegyenlíteni a hormonszint változásokat, mivel fokozza az ösztrogén és progeszteron termelődését, melyek szintje a menopauza alatt drasztikusan lecsökken.

E jelentős hatásának köszönhetően rendkívül pozitív hatással van a nők termékenységére, segít elkerülni a premenstruációs szindrómát, s mivel a sárgatest termelődésére is hatással van, ezért kiemelten alkalmas a változókori tünetek, panaszok enyhítésére is. 

A Barátcserje segít változókorban

A változókor, vagyis a menopauza a nők negyvenes, ötvenes évei körül következik be, amikor is abbamarad a petefészek aktivitása, drámaian lecsökken az ösztrogén-és progeszteronszint, minek következtében a menstruáció előbb rendszertelenné válik, majd pedig teljesen megszűnik.

Ez a folyamat bizony igencsak megviseli a női szervezetet, s nem csupán testileg, hanem lelkileg is, hiszen számtalan kellemetlen tünettel, panasszal jár együtt, melyek valóban megkeseríthetik az érett nők mindennapjait.

Azonban szerencsére a természet a nők segítségére siet ez esetben is, hiszen a Barátcserje hatékonyan képes csökkenteni, de akár meg is szüntetni ezeket a kellemetlen és az egészséget is fenyegető változókori tüneteket, panaszokat.

A Barátcserjével végzett számtalan kutatás igazolta már, hogy hatékonyan enyhíti a perimenopauzális korszak kellemetlenségeit. Ráadásul mivel teljesen természetes, így mindeközben semmiféle negatív hatással sincs a női szervezetre, sőt, kifejezetten óvja, védi azt, hiszen jótékony hatásaival megelőzhet számos komolyabb egészségügyi problémát is.

A Barátcserje eredményesen és természetes módon szabályozza a változókorban felborult hormonális egyensúlyt, minek köszönhetően segít csökkenteni az olyan kellemetlen panaszokat, mint pédául a hőhullámok, a szorongás, az instabil lelkiállapot vagy a fokozott verítékezés.

A Barátcserje hatással van az agyalapi mirigy follikulus stimuláló hormon (FSH), valamint a luteinizáló hormon (LH) termelésére is, ezáltal képes serkenteni a progeszteron hormon termelődését is. A sárgatesthormon szintje visszaesik a klimax idején, ezért is bír kiemelt jelentőséggel a Barátcserje eme értékes hatása.

Miért fogyasszunk Zafír Barátcserje kapszulát változókorban?vitex-baratcserje-06

  • Kitolhatja a klimax bekövetkeztének időpontját, mivel fokozza a sárgatesthormon, vagyis a progeszteron termelődését
  • Segít enyhíteni vagy megszüntetni a klimax jellemző tüneteit (hőhullámok, szorongás, verítékezés, nyomott hangulat, labilis lelkiállapot, fokozott szőrnövekedés, testsúlygyarapodás stb.)
  • Jelentősen hozzájárul a menopauzát megelőző és kísérő depresszív tünetek csökkentéséhez, vagyis a Barátcserje a változókorban lévő nők számára természetes és hatékony antidepresszánsként működik
  • Eredményesen szabályozza a változókorban felborult hormonháztartást, főként a progeszteron nevű hormon termelődésének serkentésével
  • Nyugtató és vérnyomáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik

Tehát a Zafír Barátcserje Kapszula kitűnő természetes segítség a változókori tünetek, panaszok elviselhetőbbé tételéhez vagy akár megszüntetéséhez, mellyel jelentően hozzájárul a menopauza korába ért hölgyek mindennapjainak megkönnyítéséhez.